Jornada 6 (17/10/2010)

Escola Futbol de Valls 2 - C.F. La Riera 4

Victòria merescuda, però molt treballada i soferta, especialment en els compassos finals. El partit va començar de cara pels interessos de la Riera, que en el minut 12 de la primera part ja guanyava per 2-0. L'ambició del Valls, que va fer un plantejament clarament ofensiu, va provocar que les línies s'estiressin, fet que va deprotegir la línia defensiva, tot deixant nombrosos espais per a que Vidal, Pedro, Anguís i Diego arribessin amb rapidesa i perill.

En el minut 34 el Valls va retallar distàncies amb una discutida jugada de contraatac, en la que la Riera va reclamar fora de joc. No obstant el gol va pujar al marcador. Però va ser un miratge pels vallencs, doncs la Riera va gaudir de nombroses oportuinitats dels peus de Diego, Anguís i Pedro, que en dues clares ocasions a la frontal de la petita van trobar l'oposició del porter vallenc. Finalment Pedro, de gran jugada individual va establir el 3-1 amb el que es va arribar al descans.

A la segona part els homes del Valls van sortir amb molta intensitat i duresa. Durant el primer quart d'hora de la represa van sotmetre a la defensa rierenca a un setge continu que va fructificar en el 2-3 al minut 61. Faltava mitja hora, i els homes de la Riera havien de suportar la pressió del Valls.

Delio va moure banqueta per a refrescar algunes posicions. Picu, Fredi i Fran van donar més profunditat i rapidesa a l'equip. A més, poc després semblava que el partit es posava de cara, quan l'àrbitre va expulsar un jugador vallenc per agressió a Diego. Però va ser un miratge, doncs el col·legiat va compensar el Valls amb les expulsions quasi seguides de Darder i Eloi.

Tocava patir. Però la Riera es va sobreposar, i amb un home menys va gaudir de dues clares ocasions d'Eric i Franc al contraatac. Finalment, a les acaballes del partit Eric va marcar el definitiu 2-4 tot certificant un excel·lent partit dels homes de Delio Castillo.

Menció a part mereix l'arbitratge. En un partit bastant agressiu del Valls, el col·legiat va tenir un paper erràtic i descompensat a favor dels homes del Valls, ja que va perjudicar els interessos de la Riera amb dues expulsions riguroses i dubtoses que podien haver costat els tres punts, i que obliguen a l'equip a cobrir les baixes per sanció la setmana vinent davant el líder provisional de la categoria.

Alineació: Marc F., Vidal (Fredi), Eloi (e), Luis, Carlos (Òscar), Darder (e), Salva (Picu), Palau (Eric), Diego, Anguís, Pedro (Fran).

Gols: pp (0-1), Pedro (0-2), Pedro (1-3) i Eric (2-4).

Àrbitre: KUEDI MALONGA, ALBERTO / Tarragona (Tarragona)